Zamyslite sa: Potom som počul hlas Pána, ktorý hovoril: "Koho mám poslať, kto nám pôjde?" I povedal som: "Hľa, tu som, pošli mňa!" [Iz 6,8]

Trojdnie MM - jeseň 2013

[pridané: 11.10.2013]

Niekedy sme unavené, nestíhame, sme znechutené a nechce sa nám ísť nikde. Tak ľahko sa dáme oklamať, že všetko je aj tak nanič a už nám nič nepomôže. Ale to nie je pravda. Pán Ježiš chce robiť zázraky v našich životoch aj v životoch našich detí, no nechce ich robiť sám, ako nám to nedávno povedal páter Vella, chce ich urobiť s naším pričinením. Nechce od nás veľa, ale to málo, čo my môžeme spraviť, za nás nespraví. Možno to málo, čo môžeme spraviť my, je v tieto dni pripojenie sa k modlitbám trojdnia...

     Dni trojdnia sú darom od Pána nielen pre mamy z MM, ale pre celú Cirkev a svet. ...

(napísala nám Janka Pajanová)

V piatok odprosujeme za svoje hriechy

     V piatok, keď bol Pán Ježiš ukrižovaný, jeho Matka stála pod krížom a možno mala silu len na jedinú modlitbu, ktorú ju naučil jej Syn: Otče, odpusť nám naše viny..., a modlila sa ju za nás.Pripojme sa k jej modlitbe a k pôstu matiek na celom svete a ľutujme svoje hriechy.

V sobotu odpúšťame tým, ktorí ublížili nám a našim deťom, a prosíme o ich obrátenie

     V sobotu bol pre drahú Matku Máriu ťažký deň. Zostala sama, opustená a do neba akoby sa nedalo dovolať. Ale ona určite netúžila po pomste. Naopak, odpúšťala tým, ktorí zabili jej Syna, a prosila       o ich obrátenie.

 V nedeľu chválime Pána a ďakujeme mu za všetko, čo spravil v našom živote

     V nedeľu, keď sa Pán Ježiš po zmŕtvychvstaní stretol so svojou Matkou, bola to radosť nad radosti. Tešili sa, že vydržali do konca a tak vyplnili Božiu vôľu celú. Pridajme sa k radosti celého neba z víťazstva preslávneho a ďakujme za všetko.

A ešte jeden prosba:

"Prosím, neponáhľajte sa - ani na cestách ani vo vzťahoch. Pán vám dáva stihnúť len niekoľko vecí, ktoré on potrebuje od vás a ostatné nechajte na Neho a na tých, ktorým to Pán chce dať. Ak nestíhate, zastavte sa a popremýšľajte, čo z toho, čo robíte, Pán nechce, lebo Boh nikdy nechcel ani nechce, aby ste nestíhali, ale aby ste si aj oddýchli, aj boli so svojimi blízkymi, aj načerpali od Neho v modlitbe silu a múdrosť konať to, čo chce On. Buďte múdri a žite naplno svoj život. Nebehajte ako splašení, lebo tak vám skutočný život preteká pomedzi prsty. Nemusíte stihnúť toho veľa urobiť - to nie je dôležité - čo musíte stihnúť v živote urobiť, je iba to, čo Boh chce cez vás vykonať a urobiť to s Jeho láskou pokojom múdrosťou a odvahou. Takže sa upokojte, a verný Bohu konajte vždy IBA jeho vôľu..."

(misionár Róbert Balek)

Vyhľadávanie

Novinky

Oznamy pre 3. veľkonočný týždeň

14.04.2024: Sväté omše v nasledujúcom týždni budú podľa rozpisu pre letné obdobie. Pondelok 18.00, utorok 8.00, streda 18:00, štvrtok 8.00, piatok 17:00, sobota 18:00, nedeľa 8:00 a 10:00.

Oznamy pre 2. veľkonočný týždeň

07.04.2024: Sväté omše v nasledujúcom týždni budú už podľa letného rozpisu. Pondelok 18.00, utorok 8.00, streda 18.00, štvrtok 8.00, piatok 17.00, sobota 18.00, nedeľa 8.00 a 10.00.

Nové číslo časopisu KAPITULA 1/2024

14.03.2024: Opäť k vám prichádzame s ďalším číslom časopisu Kapitula, ktorým vás chceme potešiť a jeho prostredníctvom aj upevniť našu spolupatričnosť. Redakcia časopisu Kapitula

Dobré manželstvo na celý život - 10 krokov ako ho dosiahnuť

10.02.2024: V rámci Národného týždňa manželstva sa v našom kostole v piatok 16.2.2024 o 17:45 uskutoční prednáška Richarda Vašečku "Dobré manželstvo na celý život - 10 krokov ako ho dosiahnuť.

Plán čítania Svätého Písma - Biblia za rok

03.02.2024: Na nedeľu Božieho slova nám bolo ponúknuté prečítať Sväté Písmo za rok. Odporúčaný postup čítania je v tabuľke, ktorá bola zaslaná do všetkých farností a je zverejnená aj na stránke Spišskej kapituly

logo250.jpg
© 2008 - 2012, created by creative solution