Zamyslite sa: Blažený národ, ktorého Bohom je Pán, blažený ľud, ktorý si on vyvolil za dedičstvo. [Žalm 33, 12]

Regionálne stretnutie mužov 02.06.2013 v Liptovskom Hrádku

[pridané: 07.06.2013]

Pravidelné regionálne stretnutie mužov za účasti mužských spoločenstiev zo Spišských Hanušoviec, Spišskej Belej, Kežmarku, Ľubice a našej farnosti sa po roku opäť uskutočnilo u nás. 

4 body, ktoré sa snažíme zakaždým naplniť, dané v Skutkoch apoštolov (Sk 2, 42 Vytrvalo sa zúčastňovali na učení apoštolov a na bratskom spoločenstve, na lámaní chleba a na modlitbách.)

sme našli v účasti na svätej omši a prijatí eucharistie, modlitbe chvál a prosieb za naše mesto a naše rodiny s premiérou našich utajených hudobníkov Martina, Luboša a Janka, vyučovaní pána farára Otca Marcela podľa nasledujúcich citátov z Nového zákona a nakoniec v bratskom spoločenstve na farskej záhrade, kde nevadil občasný dážď. 

1Tim 2, 8 Chcem teda, aby sa muži modlili na každom mieste a dvíhali čisté ruky bez hnevu a hádok.

Mt 18, 19 A zasa vám hovorím: Ak budú dvaja z vás na zemi jednomyseľne prosiť o čokoľvek, dostanú to od môjho Otca, ktorý je na nebesiach. 20 Lebo kde sú dvaja alebo traja zhromaždení v mojom mene, tam som ja medzi nimi."

Mk 11, 24 Preto vám hovorím: Verte, že všetko, o čo v modlitbe prosíte, ste už dostali, a budete to mať.

Jn 16, 24 Doteraz ste o nič neprosili v mojom mene. Proste a dostanete, aby vaša radosť bola úplná.

Napriek obmedzenému repertoáru sa ukázalo, že v našich muzikantoch sa skrýva veľký potenciál, takže modlitby chvál a prosieb za naše mesto dostali aj tento rozmer a gradáciu. Zvlášť keď vo svojom slove pán farár Otec Marcel upozornil, akú silu má modlitba spoločenstva mužov, ktorí majú čisté ruky, bez hnevu a sú zameraní na JEDNOMYSEĽNÚ prosbu. Pozýval nás do spôsobu modlitby v dvojici resp. trojici, kde oveľa ľahšie dosiahneme jednomyseľnosť a uvádzal príklad, čo všetko pre naše rodiny a naše deti dokázali vymodliť naše manželky spojené v skupinkách Modlitieb matiek. Pobádal nás k vytrvalosti a dôvere, že bude nebeským Otcom vypočutá naša modlitba v mene Ježiš. Vedení aj týmto povzbudením sme odovzdali naše mesto pod vládu a ochranu nebeského Otca, odovzdali sme verejných predstaviteľov mesta, aby aj do ich rozhodnutí vstupoval dobrý Boh. Bolo dojímavé počúvať prosby našich bratov z iných farností, ako pozývajú Ducha Svätého, aby naplnil údolie, kde sa nachádza Liptovský Hrádok...

Pokračovanie stretnutia na farskej záhrade okrem zdieľania a vzájomného povzbudzovania svojimi svedectvami doplnilo dobré jedlo, prestreté stoly s výsledkami cukrárskych schopností našich manželiek a prekvapením stretnutia - Majstrovstvami spoločenstva mužov Spišskej diecézy v hode budzogáňom. Rozhodcom a zapisovateľom bol Stano, fotodokumentáciu zabezpečil Marián a to hlavné, víťazstvo po suverénnom výkone 13,7 m zostalo doma vďaka Petrovi Michalíkovi, ostatné miesta na "stupňoch víťazov" putujú do Spišských Hanušoviec za výkony Mira Galicu a Jozefa Sičára.

Dojímavá ale aj posilňujúca bola aj prítomnosť p.Márie Hlaváčovej, manželky Tóna, ktorý veľmi rád chodil na naše stretnutia, a 21.októbra minulého roku ako zbožný muž prekročil brány večnosti.

Stretnutie pokračovalo aj po odchode účastníkov z iných farností, keď prišli naše drahé manželky, niektoré aj s deťmi a vyvrcholilo na adorácii, ktorú pre celý svet vyhlásil z príležitosti Sviatku Božieho Tela Svätý Otec František.

Najbližšie sa snáď stretneme v Prešove na Stretnutí mužov, čo organizuje Spoločenstvo Maranatha 22. až 24. augusta, v Gaboltove na Púti mužov 25.8. a po prázdninách v Kežmarku.   

Vyhľadávanie

Novinky

Oznamy pre 4. veľkonočný týždeň

21.04.2024: Sväté omše v nasledujúcom týždni budú už podľa letného rozpisu. Pondelok 18.00, utorok 8.00, streda 18.00, štvrtok 8.00, piatok 17.00, sobota 18.00, nedeľa 8.00 a 10.00.

Oznamy pre 3. veľkonočný týždeň

14.04.2024: Sväté omše v nasledujúcom týždni budú podľa rozpisu pre letné obdobie. Pondelok 18.00, utorok 8.00, streda 18:00, štvrtok 8.00, piatok 17:00, sobota 18:00, nedeľa 8:00 a 10:00.

Nové číslo časopisu KAPITULA 1/2024

14.03.2024: Opäť k vám prichádzame s ďalším číslom časopisu Kapitula, ktorým vás chceme potešiť a jeho prostredníctvom aj upevniť našu spolupatričnosť. Redakcia časopisu Kapitula

Dobré manželstvo na celý život - 10 krokov ako ho dosiahnuť

10.02.2024: V rámci Národného týždňa manželstva sa v našom kostole v piatok 16.2.2024 o 17:45 uskutoční prednáška Richarda Vašečku "Dobré manželstvo na celý život - 10 krokov ako ho dosiahnuť.

Plán čítania Svätého Písma - Biblia za rok

03.02.2024: Na nedeľu Božieho slova nám bolo ponúknuté prečítať Sväté Písmo za rok. Odporúčaný postup čítania je v tabuľke, ktorá bola zaslaná do všetkých farností a je zverejnená aj na stránke Spišskej kapituly

logo250.jpg
© 2008 - 2012, created by creative solution